Wild Lake (Frankrijk)

Carp Crossing Holidays

Wild Lake (Frankrijk)

Chevrieres

3 uur en 45 minuten van Utrecht

Op bijna 4 uur rijden van Utrecht in het departement L'Oise ligt Wild Lake, een schitterend meer van 3,5 ha groot. De regio staat bekend om zijn vele wateren, voorbeelden hiervan zijn het nabij gelegen Abbey Lakes en Etang 5, met prachtige karper bestanden. Wild Lake is rustig gelegen en is goed bereikbaar vanaf de snelweg. Het meer is pas sinds kort in gebruik als visbestemming en een groot deel van het bestand is nog onbekend. Wild Lake is zeer zeker geen runswater, maar een water voor de echte liefhebbers die graag willen werken voor een maagdelijke karper.

Het water heeft 3 stekken en er kunnen maximaal 5 vissers tegelijk op vissen. De stekken bestaan uit 2 tweepersoons stekken (stek 1 & 3) en 1 eenpersoons stek (stek 2). Het water is mooi helder met zicht tot 3 meter. Tevens bevat het wier zoals vele wateren in deze regio. De open plekken en gangen waar de vissen vertoeven en doortrekken zijn goed te vinden, zowel op zicht als met een dieptemeter. Het gebruik van een (rubber)boot is in principe een must op Wild Lake. De dieptes variëren van 1.00m tot 6.00m. Vooral de grindplateaus in de oeverzones zijn goed te vinden en leveren ook vaak vis op.

De stekken zijn redelijk goed bereikbaar met de auto en deze kan dus achter de bivvy geparkeerd worden. Stek 3 is bereikbaar via een andere toegangsweg en ook hier kan de auto nagenoeg achter de bivvy staan.

Regels

Het gebruik van een boot en voerboot zijn toegestaan. Een (rubber)boot wordt aanbevolen en het gebruik van een zwemvest is verplicht. Vissen mogen tijdelijk in een retention sling, maar moeten meteen na het maken van de foto’s weer teruggezet worden. Maximaal 3 hengels per visser. Alle soorten partikels zijn toegestaan. Het vissen met weerhaak is ook toegestaan. Honden zijn toegestaan. Er is geen elektriciteit aanwezig en barbecuen is toegestaan. Aankomst is om 12.00 uur en vertrek om 11.00 uur.

 

Vis bestand

Het bestand bestaat uit ruim 120 karpers. Voor zover het bekend is bestaat het bestand voor 50% uit spiegelkarper en 50% uit schubkarper. Zwaarste vis tot zover bekend is een 19,7 kg schub en een 19,5 kg volschub. Het is goed mogelijk dat we dit de komende tijd zullen moeten bijstellen, omdat een groot deel van het bestand nog onbekend is. Als bijvangst is alleen zeelt bekend, geen brasem, geen meerval, geen steur. 

Faciliteiten

Wild Lake is een back-to-basic water. Toilet is niet aanwezig en douche mogelijkheid is niet bij het water zelf, maar op de dichtbij gelegen camping kan men voor 1 euro douchen. In het dorpje Chevrières, op 2 km, kunt u bij de Carrefour Market terecht voor alle dagelijkse benodigdheden. 

Accommodatie

Bivvy camping

Locatie

49°20'15.7"N 2°41'10.4"E nabij Chevrières

Facebook Comments

Share this article

Pricing

per week

€285.00

Lake exclusive max 5 anglers pw

Features

Baitboat
Exclusive
Dogs allowed
Boat allowed

Testimonials

"Een schitterend water met vissen die nog nooit een haak gezien hebben. Ik heb hier een fantastische week gehad met prachtige vangsten. Tevens mijn pb mogen aanscherpen! gr Paul"

""

Mocht nu na het zien van een reis vragen hebben kunt u ons mailen op bookyourtrip@carpcrossing.com carpcrossinglakes@gmail.com