fbpx

Testen van de HYDROSPOL geflavourde PVA-zakjes

hydrospol test_html_m1160ea3dBinnen het karperwereldje zien we dagelijks nieuwe of vernieuwende dingen passeren. En ik zal heel eerlijk zijn: Ik ben dan geen echte ‘pva-visser’.Toen ik even na nieuwjaar een Hydropsol test-pakketje in de brievenbus kreeg, was de eerste indruk meer dan ok: De geflavourde pva-zakjes zaten in een handige, goed hersluitbare  verpakking. De geuren die ik gekregen had waren Krill en Pineapple. Ik moet eerlijk zeggen dat de geuren aangenaam waren, niet overheersend maar aanvullend. Of het nu de vis of de visser vangt, laat ik in het midden.

 

Bij de afwerking van het product is aan veel gedacht. Zo zijn de zakjes strak opgerold in een stevi potje  en zijn ze voorzien van een scheurkant (open) en een afgeplakte kant.

hydrospol test_html_4c794b14

Eerste indruk: Check, nu over naar de praktijk. De week nadien vertrok voor enkele dagen naar Frankrijk. In winterse omstandigheden een visje verleiden is volgens mij het moeilijkste wat er is. Her zou dus de ideale test zijn voor mijn Hydrospol pakket. Moeilijker dan dit wordt het voor pva niet. Watertemperaturen van om en bij de 4°C en regenachtig weer wat de verwerking van pva bemoeilijkt. Kortom, als de pva zijn werk hier goed doet, lukt het overal.

Ik heb het wel al eens voorgehad dat ik na inhalen van mijn hengel een klodder half gesmolten pva op mijn haak had hangen. Om er zeker van te zijn dat me dit niet zou gebeuren, deed ik eerst een test in eigen kant om te zien hoe het met oplosbaarheid van de Hydrospol pva bij 4°C watertemperatuur gesteld is.

Elke 30seconden heb ik een foto gemaakt. Zie hier het resultaat.

Vlak na het inleggen                                                     Na 30”

hydrospol test_html_m6785b9ca hydrospol test_html_m47a1992e

Na 1 minuut                                                                 Na 1min 30”

hydrospol test_html_35b2c1d4 hydrospol test_html_m3f5a5b0c

Na 2 minuten                                                               Na 2 minuten 30”

hydrospol test_html_md6ce7da hydrospol test_html_mb8f1b45

Na 2minuten 30” blijft er niets meer over van de pva. De oplosbaarheid is dus perfect! De witte uitwaseming is blijkbaar van de pva want die komt al tevoorschijn vlak na het inleggen. Zou dat dan de extra attractie zijn?

Om even duidelijk te maken hoe ik het product gebruik, laat ik het je stap voor stap zien.

Zelfs zonder lood in het pva-zakje gaat het niet drijven (zie foto’s).

Wat betreft de vulling: Ik maak hier gebruik van een stickmix met enkele pva-vriendelijke attractoren…  Hydrospol heeft per pva-flavour ook de bijpassende Ghost-spray. Ideaal om nog even na te sprayen als je zakje klaar is. Ikzelf gebruikte hem samen met een amino-aid om mijn stickmix te bevochtigen.

hydrospol test_html_25af1ebc

Stap 1:

Vul het pva-zakje met aas. Druk het aas aan zodat je overtollige lucht (en dus drijfvermogen) doet verdwijnen.

hydrospol test_html_60b81ce4

Stap 2:

Trim het overtollige pva weg.

hydrospol test_html_m40cb6d0

Stap 3:

Bevochtig de binnenkant van het pva-zakje met wat speeksel en druk strak tegen het aas de randen stevig samen.

hydrospol test_html_m378a12ae hydrospol test_html_m6692c89c

Stap 4:

Draai alle hoeken om en plak ze vast met behulp van wat speeksel. Des te strakker je dit aantrekt, des te minder het gaat drijven.

hydrospol test_html_48b5c57d

Stap 5:

Doorprik het zakje met een dunne tentharing. Zo creëer je een gangetje waardoor makkelijk een dikke rijgnaald en onderlijn door kunnen.

hydrospol test_html_m762a7ddf hydrospol test_html_698a4edc

Stap 6:

Rijg je onderlijn door het geheel en trek je haak vast in het zakje. Zo zal deze nooit in de war geraken. Mocht je al werpend vissen, kun je de vorm van het pva-zakje altijd aanpassen naar je eigen wensen.

hydrospol test_html_m394caa95

Bevestig nu je onderlijn aan je loodclip en vaar uit…

Eindconclusie: Moet het nu allemaal zo speciaal zijn? Hoogstwaarschijnlijk niet, maar als je dan toch gebruik maakt van pva, waarom dan niet met een extra edge?

Voor mij hebben de zakjes hun werk perfect gedaan.

Het bewijs : 1 Van de vissen die ik ermee ving tijdens een toffe winterse sessie in Frankrijk!

hydrospol test_html_m7e225ce6

Veel plezier en succes ermee!

Bart Hartl

 

Facebook Comments

Share this article

No Comments Yet.

Leave a reply