fbpx

SYTYCC – Bootcamp ’13, and the winner is….

Het is een feit, de eerste Carpcrossing So You Think You Can Carp Bootcamp heeft plaatsgevonden. De acht razend enthousiaste Bootcamp deelnemers hebben vier pittige dagen moeten doorstaan. En dan bedoel ik pittig in de zin van veel leerstof, weinig slaap en veel vangsten!

_bootcamp

Ten eerste, onze excuses voor het feit dat we de Carpcrossing website niet hebben onderhouden met onze dagelijkse portie karper vitamines. Maar zoals jullie kunnen begrijpen hadden we onze handen vol aan acht leergierige en volledig met het karpervirus besmette jongelingen.

jelle-kassies

CC Bootcamp 2013

Voorzien van fantastische weersomstandigheden startte de Bootcamp op donderdag ochtend 11 juli. De deelnemers kregen een enorm druk programma voor hun kiezen en werden enorm verwend door de sponsoren. De huisregels werden doorgenomen en een veiligheidstraining werd gegeven voor het gebruik van de zodiacs die ter beschikking waren gesteld. Tijdens de informatieve en interactieve workshops kregen de deelnemers enkele fantastische artikelen die door de consultants en Carpcrossing teamleden werden gedemonstreerd.

goodies-avid

De workshops werden afgewisseld met perfect verzorgde maaltijden door Ad Brak zijn caterings-skills en de eerste dag werd ontspannen afgesloten met een heerlijke BBQ. Althans ontspannen, er stonden acht springende jonge gasten te popelen om hun lijnen te voorzien van nieuwe technieken, boilies, partikels en end tackle die zij met het volste vertrouwen wilden toepassen.

En dat vertrouwen betaalde zich meteen terug in meerdere vangsten bij de meeste deelnemers (en begeleiders).

wietse-van-de-schee

Alle Bootcamp dagen bestonden uit een strak en intensief programma, maar er werd wel elke dag en nacht tijd besteed om te gaan vissen. Er werd steeds meer duidelijk wie het meeste indruk maakte op de begeleiding. Improvisatie en innovatie hebben we gezien, samenwerking en visveiligheid werd prima opgepakt en enkele kandidaten hebben ons enorm verrast.

Acht winnaars

Elke avond vond er een gesprek plaats met de begeleiders en werd er na enkele dagen duidelijk dat er duidelijke scheiding was in de positie en progressie van de deelnemers. Alle deelnemers maakten een hele goede indruk en deden precies wat wij van hun verwachtten. Ze probeerde nieuwe dingen uit en stonden allemaal open voor kritiek en verandering. Enkele van hen profileerde zichzelf als ware talenten.

De vangsten waren meer dan geweldig, want alle deelnemers kregen het voor elkaar om hun PB te verbreken, of om zeer indrukwekkende vangsten te boeken. We waren dan ook als begeleiding apetrots op de jongens dat ze zich stuk voor stuk ontwikkelden als topvissertjes. Waar ze op de eerste dag nog licht zenuwachtig en onzeker hun aanpak toonden, stonden ze nu als ware professionals partikels te spodden, vissen te drillen en rigs te knopen. De deelnemers namen een kijkje in onze bivykeuken en stonden dan ook direkt met een schepnet naast ons, als we bijvoorbeeld zelf een run kregen op onze eigen hengels, die wij uitaard zo nu en dan ook eens te water lieten. En de rollen werden omgedraaid als zij de recepten uit onze keuken succesvol toepasten!

peter-vlasveld

Aan het einde van de Bootcamp werd duidelijk wie de winnaars waren. Want in onze ogen waren alle acht de deelnemers volwaardige winnaars. Unaniem werd besloten wie er het hoogst zouden eindigen. We waren het dan ook allemaal unaniem eens dat we niet 1 maar meerdere winnaars zouden aanwijzen. Met de nummer 1, die zelfs een sponsor contract van Fox krijgt aangeboden!

De drie hoogst geëindigde Bootcamp kandidaten gaan deel uitmaken van het Carpcrossing jeugd team. We mogen dan ook met trots aankondigen dat Bart Loman is geeindigd op de derde plek en dat hij de eerste nieuwe CC teammember zal zijn.

IMG_4133

Bart Loman maakte veel indruk op ons, hij begreep alles wat we hem vertelden. Rigs waren in no time klaar en hij ving enkele prachtige vissen op de nieuwe tactieken en systemen die hij geleerd had. Hij ontwikkelde zich gedurende de Bootcamp als een volwaardig Carpcrossing teamlid van het nieuwe jeugdteam.

Op de tweede plek eindigde de jongste van het stel. 14 jaar oud en hij viste menig aanwezige andere visser kompleet naar huis. Koelbloedig en zonder ook maar een vin te verroeren drilde deze knaap zijn vissen en stond hij keurig zijn stek te onderhouden met verscheidene voertactieken.

Jorren Grooteman is onze nieuwe en ook jongste Carpcrossing teammember! Jorren heeft ons totaal verrast. In alle aspecten van de karpervisserij die naar voren kwamen heeft hij laten zien dat hij dat beheerst. Hij stuurde een perfect filmpje in, en presenteerde zichzelf als een zeer sociale en pientere visser.

Sven Oosterbaan, Jelle Kassies, Wietse van der Schee, Daniel Tiedink en Lars Heemskerk eindigden respectievelijk op de plaatsen die niet in de prijzen vielen. Deze boys maakten stuk voor stuk een goede indruk en waren zeer leergierig. Maar naar ons idee moeten zijn nog groeien in enkele aspecten die het waardig maken om als Bootcamp winnaar te eindigen. Deze jongens zijn allemaal karpervissers in hart en nieren en hebben in een korte tijd een groeicurve laten zien die in de toekomst het verschil kan maken. Ga zo door mannen, wij zijn hartstikke trots op jullie!

Maar er kan er maar 1 de winnaar zijn
Vanaf de eerste minuut van de Bootcamp maakte 1 deelnemer een signifant verschil op meerdere gebieden. Kwam het terrein oplopen met een volgeladen kar, wachtte rustig op het startsein en deed wat hij moest doen om ons te verrassen met kennis en kunde.
Wie is die jongen die daar over de honderd meter staat te werpen en zijn stek markeert met een marker spod? Om vervolgens zijn stek secuur en met militaire precisie te onderhouden met aas?
Wie is die stille jongen, die de in elkaar te zetten systemen tijdens de workshops, in een kwestie van enkele minuten op tafel plaatste?
Wie is die jongen die vervolgens de hele nacht door aanbeten staat te verzilveren?

Dat is Bennett Verdeyen!

bennett

Bennett Verdeyen werd door iedereen, inclusief de andere deelnemers, aangewezen als de winnaar van de SYTYCC Bootcamp van 2013. Bennett is een kalme jongeman van 17 jaar en komt uit Belgie. Hij vist echter nog maar net op karper, maar geeft de indruk dat hij dit al jaren dag in en dag uit doet. Visveiligheid, kennis, techniek en ervaring is ruim aanwezig. En ongeacht het cultuurverschil met de andere deelnemers hielp hij iedereen met wat wij allemaal graag doen… Karpervissen en plezier hebben!

Bennett, namens het hele team, welkom als Carpcrossing Teammember en van harte gefeliciteerd met je sponsorcontract bij Fox!

We willen dan ook iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt! De perfecte catering service van Ad Brak, de locatie en de faciliteit, de cameramannen Davey Gans en Quinten Jacobs. En met name de begeleiders Ive Vannietvelt, Mario Taal, Richard Gans, Ad Brak, Kevin Vandevenne en Stefan van Keken. Samen met de deelnemers hebben we allemaal ervoor gezorgd dat de eerste Carpcrossing Bootcamp een succes is geworden.

De sponsoren hebben ervoor gezorgd dat de deelnemers met topmateriaal konden vissen en komende tijd aan de waterkant kunnen gebruiken. Fox, Vortex, Avidcarp, Shimano, CBB Baits, Solar en Allinpartikels hartstikke bedankt!!

Peter Vlasveld en Ed Skillz

 

Facebook Comments

Share this article

Comments are closed.