fbpx

Preview KARPER 113

De nieuwe karper magazine editie 113 is nu verkrijgbaar. Zoals altijd staat het blad weer vol met belevenissen, tips en tricks op het gebied van Karpervissen. Zowel Nederlandse als buitenlandse avonturen komen weer aan bod.

karper magazine 113
Karper magazine 113

Uitdagende kanalen

Ondanks dat het aantal karpervissers de laatste jaren flink is toegenomen, kiezen zij niet vaak voor de kades en oevers van een van de vele kanalen die ons land rijk is. Ligt dat aan de uitgestrektheid van deze wateren? Uitdagende visserij, zo weet Boudewijn Margadant als geen ander. Vertrouwen hebben in wat je doet is misschien wel het belangrijkste om het op deze wateren vol te kunnen houden. Hier zijn nog vissen te vangen die misschien wel nooit de binnenkant van een net hebben gezien!

Boudewijn Margadant
Boudewijn Margadant

Drijvende verslaving

Niks is mooier dan het struinend vissen op karper. Rondlopen in de vrije natuur, kijkend naar het water en niet wetend wat je tegen zal komen deze dag. Eenmaal een karper gevonden gaat je hart sneller kloppen, helemaal als deze in de buurt komt van je aas en je alles ziet gebeuren… Oppervlakte junkie Robin van Dongen geeft zijn visie omtrent het struinend vissen op (gras)karper en dan met name het oppervlaktevissen. Alles komt aan bod, van het spotten tot het materiaal en aasaanbieding.

Robin van Dongen
Robin van Dongen

Lotgenoten…

Richard Gans ging met zijn zoon Davey op pad naar Frankrijk: een roadtrip met als hoofddoel de rivier de Lot. Vader en zoon 4.0. Het werd een op zijn zachtst gezegd uitdagende trip…

Richard Gans
Richard Gans

Steengoed alternatief

Over visveiligheid is al veel geschreven en dat is een goede zaak. Zonder karper geen karpervissen, dus elke vangst mag in de watten worden gelegd. Hier hebben wij met zijn allen grote stappen in gezet. Elke rechtgeaarde karpervisser gebruikt tegenwoordig ook visveilige montages waarbij een verspeelde karper het lood en leader kan kwijtraken. Maar lood (onbedoeld) achterlaten in het water is steeds vaker onderwerp van discussie. Loodvrije alternatieven zijn niet alleen gewenst maar straks ook bittere noodzaak… Johannes Van Herck laat zijn simpele alternatief zien met behulp van een binnenband: steengoed!

Johannes Van Herck
Johannes Van Herck

Game on!

Paul Breedveld vond tot zijn verrassing een nieuwe uitdaging: het vissen van karperwedstrijden. Paul vist inmiddels al enkele jaren met John Hendriks de Topcompetitie Karpervissen en sinds 2017 maken zij deel uit van het Nationale WK-team Karper. Het succes tijdens een wedstrijd is -net als bij een gewone vissessie- voor een groot deel afhankelijk is van een goede aanpak en een gedegen voorbereiding… “Door de deelname aan wedstrijden word je absoluut een betere karpervisser!” aldus Paul.

Paul van Breedveld
Paul van Breedveld

 

Rig Talk: Houd je rig opties open!

In de loop der jaren heeft Fox prostaffer Jim Wilson veel karpervissers ontmoet die zweren bij één favoriete rig. Ze hebben zoveel vertrouwen dat ze die favoriete rig altijd en overal inzetten, ongeacht het type water, bodem en haakaas. Maar volgens Jim kun je met één rig nooit optimaal alle situaties bedienen. Er is altijd sprake van variabelen en één rig kan nooit al deze situaties optimaal bedienen. Hij houd dan ook graag zijn opties open en is in veel situaties een fervent voorstander van bodemrigs i.p.v. de tegenwoordig veel gebruikte chod en ronnie rigs!

Jim Wilson
Jim Wilson

KARPER 113 ligt 30 augustus in de winkel. Direct bestellen? https://vipwinkel.nl/magazines/karper.html

Facebook Comments

Share this article

No Comments Yet.

Leave a reply