fbpx

Kanaalvissen een nieuwe start

Het was vrijdagavond toen ik had besloten voor het eerst naar het kanaal te trekken. Eenmaal aangekomen ging mijn hoofd van links naar rechts en dacht in mezelf wat kom ik hier in hemelsnaam zoeken. Helaas leverde mijn eerste sessie niets op maar het kanaal sprak me zo hard aan dat ik mijn tweede sessie er meteen plande.

bennett-3

Het was opnieuw een vrijdagavond aan het kanaal. Zodra alles klaarstond begon het zoekwerk met de peilhengel naar mosselbanken, harde platen, wierbedden, etc. Toen vond ik plots een klein mosselbankje, die ik meteen aan voerde  met  boilies. Hierna moest ik mijn hengels klaarmaken, montages bevestigen, rigs knopen en de boilie’s aan de hair hangen.

bennett-1

Het was al vrij laat toen mijn hengels in lagen en ik besloot mijn bedchair maar eens op te zoeken. In de vroege ochtend werd ik gewekt door het geluid dat uit mijn ontvanger kwam. Ik rende naar de hengels en nam deze in mijn handen. En dan was het zover! Mijn eerste kanaalvis! Na een stevige dril kon ik deze vis in het net laten glijden! Een prachtige ouwe kanaalspiegel van 14kg Happy Days! 2de sessie en meteen prijs!

bennett-4

Even wat foto’s nemen en dan kon de vis terug in zijn natuurlijk omgeving. Ik wisselde mijn onderlijn en hing er precies hetzelfde haakaas aan, Spicey Peach! Ik wierp deze hengel precies op dezelfde plaats en voerde terug wat boilie’s bij heel licht en compact. Na 2 uur ging opnieuw dezelfde hengel af opnieuw een volle fluiter. Mijn hengeltop werd helemaal naar links getrokken! Ik greep de hengel en de strijd kon weer beginnen met mijn 2de kanaalvis! Ik kon het allemaal nog maar moeilijk bevatten. Twee vissen in een nacht en nog steeds een nacht te gaan na een lang gevecht kon ik de vis landen. Deze was iets groter en de weegschaal bleef staan op 14.8kg!

bennett-5

Na deze vis terug te hebben gezet besloot ik de stekken waar ik op viste nog eens aan te voeren en de hengels op de kant te leggen. Zodra de avond viel hing ik de rigs terug aan de hengels. Terug even wat licht en compact voeren en de nacht kon weer beginnen.

bennett-2

Ik zat buiten op mijn stoeltje naar mijn fototoestel te staren één voor één ging ik de foto’s af van de vissen. Een mooie sessie zei ik tegen mijn vriendin. Iets daarna gingen we slapen. Het was precies of het een uur later was maar nee hoor. het was weer vroege ochtend en mijn andere hengel ging er als een speer vandoor een gierende molen! Na een kort gevecht trok ik  mijn 3de kanaalvis in het net! Deze keer was het geen spiegel maar een schub. De weegschaal bleef staan op 14.1kg!

bennett-6

Een paar uur daarna belde ik naar huis.  Na een uurtje inpakken stond ik vertrek klaar. Ik staarde nog eens naar het kanaal en dacht van blanken heb ik geen bang, maar je leert er van bij! Een hele andere tactiek en montages leverde me nu precies 3 vissen op! Ik blijf nog steeds na genieten als ik opnieuw naar deze foto’s kijk van drie mooie en sterke kanaalvissen! Als je blijft volhouden word je beloond!

 

Tight Lines

Bennett V.

 

 

 

Facebook Comments

Share this article

Comments are closed.