Jezero Katlov (Tsjechië)

Carp Crossing Holidays

Jezero Katlov (Tsjechië)

Červené Janovice

935 km vanaf Utrecht

Katlov ligt op ongeveer een uur rijden vanaf Praag naast een klein dorp op een kilometer van Červené Janovice. Op 14 km afstand van Kutná Hora dat zelf al een bezoek waard met de vele historische monumenten. Jakub Vágner is de eigenaar van dit meer.


De oorsprong van dit meer gaat terug tot aan de Middeleeuwen. Volgens de legendes is de naam van het meer afgeleid van de beul van de Keizer, die het recht had om op dit meer te vissen.
Ooit bestond Katlov uit twee meren: Velký (groot) Katlov en Malý (klein) Katlov. De twee meren zijn samengevoegd waardoor er niet alleen een groot eiland ontstond, maar ook het grootste meer in de wijde omtrek.
Het meer ligt op 446 meter boven zeespiegel, is 25 hectare groot en ligt diep in de bossen van Kutná Hora.

Katlov is een erg gevarieerd water diep in de prachtige natuur met wilde dieren als everzwijnen, met grote ondiepe stukken, velden met waterplanten, ruwe bodem, vele zandbanken, drie grote eilanden en stukken van 4,5 meter diep langs de dam. De gemiddelde diepte van dit meer is 2,5 meter (1 tot 4,5 meter).
In 25 hectare grote water zwemmen ongeveer 800 karpers. Dit water is voor zowel de beginnende als de gevorderde visser een mooie uitdaging met veel bodemverloop.
katlov-3

Bestand
De vele verschillende soorten vis die in Katlov te vinden zijn maken dit water erg bijzonder. Er zwemmen ongeveer 800 karpers, waarvan karpers tot 25 kg.

Faciliteiten
In totaal zijn er 17 stekken. 14 stekken zijn aangelegd op schiereilandjes en liggen ongeveer 100 meter bij elkaar vandaan zodat elke visser de ruimte heeft. De overige drie stekken liggen achter de dam in het gras en geven het ´back-to-basics’ gevoel.
Voor elke stek ligt boot klaar voor de visser, waarmee hij naar de stek kan varen.
Men kan gratis gebruik maken van de douches, toiletten en stroom.
De dichtstbijzijnde winkels liggen op ongeveer 20 minuten rijden.

Service
Katlov is boekbaar in combinatie met een foodpackage. Ontbijt, lunch en avondeten wordt dan op de stek bezorgd. De kosten voor dit pakket bedragen € 170,- per week.
Het is ook mogelijk om een all-in pakket te boeken. Dit is inclusief haal- en brengservice van het vliegveld (Praag), visvergunning, foodpackage, 20 kg maïs, 5 kg lake special pellets en de huur van bivvy en kwaliteitsmateriaal (hengels, molens, rodpod, stretcher, slaapzak, weegzak en schepnet). Dit all-in pakket is exclusief endtackle en het vliegticket.
Er kan gebruik gemaakt worden van de kennis van de beheerder, die te allen tijde klaar staat om de vragen van de vissers te beantwoorden.

Accommodatie
Katlov kan momenteel alleen nog vanuit de eigen bivvy bevist worden, maar chalets zijn in aanbouw en kunnen binnenkort bijgeboekt worden.

Package deal
Voor een totaal van € 650,- per week is er de mogelijkheid om een package deal te boeken.
Deze deal is inclusief:
- Transfer service van en naar het vliegveld (Praag);
- Visvergunning;
- Drie maaltijden per dag, bezorgd bij de stek;
- Huur van kwaliteitsmateriaal zoals hengels, molens, rodpod, bivvy, stretcher, slaapzak, weegzak, schepnet en onthaakmat;
- 20 kg maïs, 5 kg lake special pellets.
Deze deal is EXCLUSIEF de vliegtickets en klein materiaal.

Er kan ook alleen een food package bijgeboekt worden. Dit is inclusief drie maaltijden per dag. De kosten van dit pakket bedragen € 170,- per week.

Facebook Comments

Share this article

katlov-12

Pricing

Van zat - zat

€250

All-in deal

€650

Food package deal

€170

Features

Douche
Toilet
Exclusieve huur mogelijk
Foodpackage deal
Hond (aangelijnd)
Boot (inclusief)
Beheerder
Voerboot

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Menno van Dalen op 0031 (0) 6 22936120 of per e-mail: carpcrossinglakes@gmail.com