Etang du Vaulaurent (Frankrijk)

Carp Crossing Holidays

Etang du Vaulaurent (Frankrijk)

Saint-Martin-sur-Oust

880 km vanaf Utrecht

 

Etang du Vaularent is een prachtig meer van 12 hectare in Bretagne dat de reistijd meer dan waard is. Michel, de eigenaar, houdt het domein netjes en schoon, met behulp van Frédéric die erg goed Engels spreekt. Met een kopje koffie wordt iedere visser hartelijk ontvangen.

Dit meer heeft voor ieder wat wils; back to basics tot mooie chalets. Ook vrouw en kinderen kunnen eventueel mee, want er kan ook een mooie familiechalet geboekt worden. Overdag uitstapjes maken met het gezin in de mooie omgeving of sight seeing in het dichtbijgelegen Nantes en eenmaal terug kan er weer gevist worden.
Het meer telt acht ruime stekken: twee eenpersoons- en zes dubbelstekken, met een maximaal aantal van elf vissers.
Door de hoverniersachtergrond van Frédéric (bailiff) is het gebied in en om het water steeds in beweging en wordt alles keurig bijgehouden.
Het meer is in de achttiende eeuw aangelegd door monniken om vis te kweken. Door de samenkomst van verschillende beekjes is er een continue toevoer van vers water.
De gemiddelde diepte van het meer is 2,5 meter. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit zand met grind. Alleen op stek 1 en 2 is een boot toegestaan (indien het meer exclusief geboekt wordt mogen alles vissers een boot met electromotor gebruiken). Echter geen rubberboot. Boten zijn te huur. Bij stek 1 en 2 is ook een chalet bij te boeken.

Bestand
Het bestand telt ruim 600 vissen, waaronder zware schub- en spiegelkarpers. Het gemiddelde gewicht ligt rond de 14 kilo. Het bestand heeft meer dan 30 20-kilo vissen. De topvis weegt 28 kilo. In dit water is geen dwergmeerval.

Faciliteiten
Er kan gebruik gemaakt worden van twee toiletten en twee douches. Het sanitair wordt dagelijks schoongemaakt en is buitengewoon netjes.
Er is een clubhuis aanwezig met een simpele keuken waar maaltijden opgewarmd kunnen worden. Hier staat ook een koelkast, vriezer en er is stroomvoorziening voor elke visser.
In de buurt is een bakker en slager te vinden. Op slechts tien minuten rijden is een grote supermarkt.
douche1

Service
Iedere stek is voorzien van een picknicktafel, weightsling en onthaakmat.
Indien gewenst kan ontbijt en diner ook bijgeboekt worden voor € 160,- per persoon per week.
Nutrabaits (freezer baits) boilies zijn verkrijgbaar in het clubhuis. Voerboten zijn te huur voor € 110,- per week en een roeiboot voor stek 1 en 2 is eveneens te huur.
Van 15 november tot en met eind februari kan er geprofiteerd worden van een flinke korting van 30% op de boeking (deze korting is niet geldig op de huur van chalets en boten).

Accommodatie
Vissen kan vanuit de eigen bivvy, maar kan ook luxer: Er zijn twee tweepersoons chalets te huur. Deze staan op stek 1 en 2.
Het familiechalet is voor vier personen. Vraag naar de mogelijkheden voor het boeken van de chalets.
afbeelding1

 

Facebook Comments

Share this article

Pricing

Van zat - zat

€310

Features

Douches
Toiletten
Exclusieve huur mogelijk
Food package deal
Chalets
Boot (op stek 1 & 2)
Clubhuis
Beheerder
Voerboot (ook te huur)

Testimonials

"Lovely venue, will certainly come back!"

Mocht nu na het zien van een reis vragen hebben kunt u ons mailen op bookyourtrip@carpcrossing.com carpcrossinglakes@gmail.com