fbpx

Etang de la Saussaie (Frankrijk)

Carp Crossing Holidays

Etang de la Saussaie (Frankrijk)

Méréville (Meurthe-et-Moselle)

450 km vanaf Utrecht

Etang de la Saussaie is een meer van 23 hectare in het noorden van Frankrijk. Een groot voordeel aan dit meer is dat je via Luxemburg binnen 5 uur vanaf Utrecht tolvrij hierheen kunt rijden.

De eigenaar is een zeer vriendelijke jonge Fransman die een klein beetje Engels spreekt.

Het meer telt 20 ruime stekken waarvan enkele voor 2 personen geschikt zijn. Bij het boeken kun je meteen aangeven welke stek de voorkeur heeft.
Het meer is een oude grind-/zandafgraving, waardoor de bodem voornamelijk bestaat uit zand met meerdere grindplaten. De gemiddelde diepte van het meer is 2.70 meter. Door het grillige karakter van dit meer is het gebruik van een boot een absolute must. Dit heeft te maken met de vele obstakels zoals bomen en lelievelden die zich in het water bevinden. In verband met deze obstakels raden wij het aan om een nylon voorslag te gebruiken.

UW4A8519d

Bestand
Het bestand op Etang de la Saussaie is zeer goed te noemen. Ieder jaar wordt er een uitzetting gedaan van nieuwe karpers. Dit wordt gedaan om een evenwichtig bestand te creëeren en in stand te houden. Het gaat hier om zowel spiegel- als schubkarpers. Het gemiddelde gewicht van de karper is rond de 15 kg. Met een aantal toppers van boven de 30 kg. Het meerrecord staat momenteel op 31,8 kilo. Naast karper is er ook kans op het vangen van meerval, steur, snoek of graskarper.

Faciliteiten
Op het domein bevindt zich momenteel een simpele douche en toilet bij de ingang van het meer. De eigenaar is voornemens een tweede sanitaire voorziening te plaatsen.

Service
Omdat de eigenaar zoveel mogelijk de natuur zijn gang wil laten gaan is er niet veel luxe en service. Ondanks de geringe luxe zijn er wel 3 roeiboten te huur. Op slechts 5 minuten rijden zijn er winkels voor de dagelijkse boodschappen. Honden zijn toegestaan, mits van tevoren gemeld en aangelijnd.

Accommodatie
Er is op Etang de la Saussaie geen accommodatie aanwezig. Vissen kan alleen vanuit een eigen neutraal gekleurde voorziening.

 

Facebook Comments

Share this article

Pricing

Per nacht

€45

Per week

€245

Features

Douche
Toilet
Hond (aangelijnd)
Rubberboot
Beheerder
Voerboot
Exclusieve huur mogelijk

Testimonials

"Most impressive place. Etang de la Saussaie is well worth a visit."

Mocht nu na het zien van een reis vragen hebben kunt u ons mailen op bookyourtrip@carpcrossing.com carpcrossinglakes@gmail.com