Karper 115 – Winter Special

Wie droomt er niet van om een mooie karper in de sneeuw te vangen? Gerben Lievers ging de uitdaging aan in Frankrijk en hij werd samen met zijn vismaten, ondanks een heuse sneeuwblizzard, beloond voor het doorzetten. Wanneer je een zogenaamde ‘winterholding’ hebt gevonden, dan kun je daar de vruchten van plukken, vaak in enkele uurtjes. Zaak is dan wel om snel een aanbeet te forceren. De super attractieve winterworsten van Rolf Bouman zijn daar heel geschikt voor. Doe er je voordeel mee! Verder in dit ‘koude’ nummer een hartverwarmend verhaal van Michael Bijsterbosch over zijn jacht op een oogverblindende rijenkarper van de oude stempel en het eerste deel van een tweeluik van Mark Pansar over zijn avonturen op De Surf waar naast prachtige karakterkarpers ook bakken van graskarpers zwemmen. Ernesto Kamminga neemt je mee naar zijn favoriete visserij: de kanaalvisserij, waar karpers nog zonder naam zwemmen. Bernd Brink beschrijft in zijn artikel ‘Halve boilies, heel succes’ zijn favoriete, dressuurdoorbrekende aas; halve boilies dus! Wouter Koziolek neemt je mee naar een onvergetelijke winterse sessie op Cassien en Remond van Dijk is niet te houden als in het late najaar en winter de luchtdruk zakt: dan moet en zal hij aan de waterkant zitten, of het nu vriest of niet, om zo’n ijskoude goudklomp op de mat te krijgen! Dit en nog veel meer in dit 100 pagina’s dikke winternummer.

KARPER 115 ligt vanaf 6 december in de winkel. Direct bestellen?https://vipwinkel.nl/magazines/karper.html

WINTERWORSTEN

Met de winter in aantocht bergen veel karpervissers hun spulletjes op en halen de doodaasdobbers tevoorschijn. Wintervissen op karper is immers lastig, weinig succesvol en vooral erg koud! Karperen doen we in april wel weer. Toch? Nee, natuurlijk niet! Zolang het water niet bevroren is kan je gewoon nog steeds leuk vis vangen. Door een andere tactiek toe te passen blijf je lekker actief en warm, succes is dan bijna een zekerheidje. Zeker met de superattractie winter(pva)worsten van Rolf Bouman!

WINTER WONDERLAND

Wie droomt er niet van een heuse winterkarper in de sneeuw? Zo ook Gerben Lievers. Een droom die voor hem en zijn vismaten uitkwam in Frankrijk. Hard werken voor een vis, afzien, maar het was het allemaal waard. Sneeuw genoeg!

KANAALKARPERS -DE WEEGSCHAAL VAN GELUK

Karpervissen is voor Ernesto Kamminga voor een groot deel intuïtie. In de natuur is het namelijk nooit ‘zwart’ of ‘wit’, maar eerder ‘grijs’. Alles heeft invloed op elkaar. Dat geldt zeker voor zijn visserij op kanalen, een visserij waar het voor Ernesto allemaal mee begonnen is… Kanaalkarpers, nomaden die niet groot geworden zijn op het aas van vissers, kunnen lastige klanten zijn. Maar Ernesto kent de weg die tot succes leidt!

WINTER OP CASSIEN

Avontuur, natuur of ontspanning? Groot of klein water? Frankrijk of Nederland? Dat is uiteindelijk het mooie van karpervissen, je kunt het op je eigen manier invullen! Natuur, avontuur en beleving staat voor Wouter Koziolek centraal en dat kwam allemaal samen in een onvergetelijke wintertrip naar Cassien in Zuid-Frankrijk. Een sessie om nooit te vergeten!

HALVE BOILIES, HEEL SUCCES

Ondanks dat er ook andere vormen boilies verkrijgbaar zijn, is de ronde boilie nog altijd de standaard voor het gros van de vissers. Maar in sommige situaties zijn die bolvormige knikkers niet altijd de beste keuze, denk bijvoorbeeld aan een visserij op steile taluds. Bernd Brink ‘halveert’ maar al te vaak zijn boilies. Dit heeft voordelen die verder gaan dan het ‘niet wegrollen’…

MOMENTEN OM TE KOESTEREN

Mark Pansar maakt altijd een gedegen planning voor het jaar, een planning waar hij zelden vanaf wijkt. Maar de uitnodiging van Theo Pustjens om op De Heylakker (beter bekend als De Surf) te komen vissen, was niet te weerstaan. En als Mark ergens voor gaat, dan is dat voor de volle 100 %! In het eerste deel van het tweeluik komt Mark als snel in contact met de ‘grassers’ van deze uitdagende plas!

LIPPEN OM TE ZOENEN

Kille wind uit het oosten, ijskoude slagregens uit het westen en de eerste ijskoorts in het Noorden. Daar kan het immers niet snel genoeg ‘Friezen’. Stuk voor stuk invloeden waar Remond van Dijk geen vat op heeft, geen grip of houvast.. Een wispelturige periode ligt voor ons, geen pijl op te trekken. De ene keer vang je de sterren van de hemel, de andere keer blijft het mistig, aardedonker. Maar die mooie dames blijven lonken!

Dit en nog veel meer in dit 100 pagina dikke winternummer. Direct bestellen? https://vipwinkel.nl/magazines/karper.html

Comments
Loading...