Najaars Successen

Najaars successen,

Langzaam aan begint toch het najaar, na een lange heerlijke nazomer is het nu fris aan het worden. De avonden vallen vroeg en voordat je het door hebt is het straks rond 18.00 uur al donker. Later in het najaar  verlopen de nachten vaak stil nat en klam.
sander-de-kamper
De vroege ochtend gaat vaak  gepaard met lichte vorst…

Veel vissers hangen de hengels weg en stoppen ermee voor dit seizoen.
Toch zijn dit de maanden om er nog eens goed op uit te gaan en door te bikkelen. Wetende dat onze vriend karper vooral nu volop “los” kan gaan op ons aangeboden aas.
Vissen die je in de zomer gevangen heeft kunnen nu zomaar een flink aantal ponden zwaarder zijn!
Waar ik altijd goed oplet is de watertemperatuur. Dit in combinatie met het voeren is heel belangrijk. Een licht verteerbare boilie volstaat prima deze maanden. Let er ook op dat je niet zomaar klakkeloos kilo’s aas voert.
sander-de-kamper2
Houd de watertemperatuur goed in de gaten en pas je voer hoeveelheid hier op aan!

Als de watertemperatuur onder de 8 graden is geworden volstaat het vaak om regelmatig een paar handjes voer verspreid in het gebied dat je bevist te voeren. Constant dus daar draait het om, en dan niet teveel maar een klein beetje voeren en dan het liefst elke dag! Je zal merken dat de voertijden vaak ook de vangtijden zijn.
Weet je dit vol te houden tot in November dan kan er nog weleens een mooie dikke verassing langs komen.
sander-de-kamper3
Vaak hebben de vissen al hun dikke jas aan getrokken;-)

Zorg ook goed voor jezelf, een lekkere warme slaapzak in combinatie met warme kleding. En wat te denken van een warme kruik!?
Neem eens een lekkere soep mee die je ter plekke kan opwarmen! Zolang je eigen “motor” Voorzien word blijf je lekker warm!
sander-de-kamper1
Najaarsvissen is dé mooiste tijd van het jaar, de natuur laat echt schitterende kleuren zien.

Kijk om je heen en geniet!

Sander de Kamper.

 

Comments
Loading...