Gold Digger Part 2

Gold digger part 2

We zijn inmiddels enkele weken verder begin juni. De paai is voorbij, de vissen kunnen weer aansterken! Ik besloot mijn avontuur verder te zetten en het goud achter de schubben te zitten. Het weer zit niet mee deze periode en ook mijn eerste rit tot ginder kon ik geen vissen spotten.
Ik heb enkele dagen vrij en besluit om vanuit mijn trafic te vissen om zeer mobiel te blijven en eventueel te kunnen verkassen. Ik kom aan het water en kan jammer genoeg niets bespeuren op de stek die ik voor ogen heb.
Ik besluit andere stekken te bevissen die dieper gelegen zijn op zo’n 2.20m diepte ongeveer. Hopelijk levert dat wat op. Het is al laat en bijna donker dus ik ga aan de slag! Ik heb me thuis al voorbereid en nieuwe onderlijnen gemaakt. Ik maak gebruik van onderlijnmateriaal van PB omdat ik hier veel vertrouwen in heb! Ook maak ik gebruik van de chod on the hook beads om mijn rig toch iets agressiever op te stellen. Ik leg secuur de lijnen op zijn plaats en we zijn weer vertrokken!
Sander-Verhoeven-CC1
Ik word wakker en het is al 9u gepasseerd! Hmm, goed geslapen maar dat wil zeggen dat ik geen vis gezien heb gevangen! Spijtig maar dat hoort nu eenmaal bij het vissen! Het is zonnig weer, ik blijf nog een nachtje zitten dacht ik bij mezelf. Maar ik ga eerst een wandeling maken. Na de wandeling was het wel heel duidelijk! De vissen hebben zich goed laten zien. Ik wist wat me te doen stond… ! Verkassen!
Ik ben bezig met de laatste lijn en zie het voorspelde onweer al dichterbij komen! Een klein momentje later lagen alle lijnen op zijn plaats voor die ene (goud)karper die gaat azen over mijn voerplaats en zo mijn haakje gaat meepikken…!
Sander-Verhoeven-CC
Ik maak alles goed vast want er is gezegd  dat het plaatselijk hevig kan onweren. En ja ik had prijs!! Regen, wind, hagel, donder en bliksem het ‘Albertkanaal’ stroomt over de stek ;-). Dat was stevig!
Sander-Verhoeven-CC5
Alles staat onder water, toppen uit bomen gewaaid en takken afgebroken maar ik ga door! Het onweer is nu ongeveer een uurtje gepasseerd en daar meld de eerste karper zich. Een mooie lange schub van 11kg!
Sander-Verhoeven-CC4
Met een zeer tevreden gevoel ga ik de nacht in! De lijn terug op zijn plaats en naar mijn bedje. Deze nacht bleef het jammer genoeg weer stil. Naar mijn mening azen de vissen meer overdag dan ‘s nachts maar dat treurt me niet. Ik had deze ochtend nog een vis verspeeld vanuit de boot dus het gaf me toch iets van vertrouwen. Door andere verplichtingen ben ik genoodzaakt te vertrekken, ik pak mijn spullen in en ik hou het voor bekeken om morgen terug te keren!
Sander-Verhoeven-CC6
Enkele dagen later kom ik weer aan het water en besluit ik terug de ondiepere stek te nemen met als doel morgen ochtend wat vis te kunnen spotten! Ik probeerde eens iets anders.. Ik viste met een chod rig bovenop het wier met een roze CandySecret popup. En…. met resultaat!

Sander-Verhoeven-CC2
Vroeg deze ochtend een lange schub van 13,5kg!
Sander-Verhoeven-CC3
Ik spotte bij het uitvaren van de lijn terug de goudklompjes en besluit om 25m verder mijn lijn te droppen in de hoop dat ze er azend over komen. Een tijdje later zie ik vanuit mijn bus dat de top van mijn hengel enkele keren heen en weer tikt, een brasem of zeelt? Ik liet hem nog even liggen maar het hield niet op! Ik nam mijn hengel en voelde toch wat weerstand, zou deze nu in het wier liggen? Er was geen leven te voelen aan de andere kant tot ik plots een brute kracht voelde die zo door mijn slip raasde.. yes!! Carp dacht ik bij mezelf!
Ik merkte gauw dat er ook weer wier mee gepaard ging en met de Vortex ging ik dichter bij. Ik zag een tipje van de staart van de vis en zag ik tot mijn verbazing dat ik mijn 2e target gehaakt heb! Yes! Ik verwijderde de bos wier die over de vis geschoven zat en dan was ik zeker! Het is hem!! Eén van de prachtigste vissen die ik al ving sinds ik begon met vissen! Een 12.5kg puntgave rooie pracht lag voor mijn voeten!

Sander-Verhoeven-CC8
Zo mijn missie is geslaagd! Veel sneller dan dat ik ooit had kunnen dromen! Tijd voor nieuwe doelen en Targets te stellen en op naar het volgende water! Maar mij zien ze hier zeker nog een keertje terug!!
Sander-Verhoeven-CC7
Sander Verhoeven.

Comments
Loading...