Een Nieuwe Stek

Een Nieuwe Stek

Elk jaar probeer ik weer nieuwe avonturen op te doen in mijn visserij. Nieuwe stekkies worden gezocht en wateren worden op een andere manier aangepakt dan anders. En zo ook dit jaar heb ik weer eens goed zitten denken. En ben ik tot de conclusie gekomen dat de voor mij de wateren waar ik vaker vis niet veel meer aan bod komen dit jaar. Er zit geen beleving meer in, ik wil wat anders.

Nieuwe plekjes op het IJsselmeer werden opgezocht, maar zag het daar toch ook niet echt zitten. Ik heb bijna geen vis gezien en wat mij helemaal verbaasde was dat er tijdens de paai ook niet veel meer te vinden was. Erg zonde en jammer… Helaas kon ik dit dus van mijn lijstje afstrepen. Dus maar weer opzoek naar wat anders. En dat werd gevonden!
Jorren-Grooteman-CC1
Vroeger zag ik wel eens van die wateren en dacht dan bij mezelf dat ziet er toch wel heel erg uit alsof er veel karpers in zitten! Maar na lang denken werd er dan toch maar weer voor dat ene simpele watertje gekozen, want ja dan vang je tenminste wat en heb je geen blank. Dit jaar wou ik dit dus niet meer!
Het eerste water waar ik vaak aan getwijfeld heb werd gelijk aangepakt. 2 daagjes werden verschillende mooie plekjes licht aangevoerd en werden er wat stekjes uitgepeild. Gelijk kreeg ik het meeste vertrouwen wat er was ! Ik had er zin in. En ga zeker wat vangen dat moest wel. Rigjes werden in 2 avonden van te voren gemaakt. Ook werden de partikeltjes goed gekookt. De voorbereidingen waren goed, nu moest het wel goed komen toch?
Jorren-Grooteman-CC3
Op een zaterdag avond ging ik dan die kant op, naar het mooie stekje. Hengels werden allemaal netjes uitgelopen met weer een klein beetje voer erop. Alles was goed gepositioneerd , het wachten was alleen nog maar op een aanbeet. En die kwam er helaas niet in de nacht… De wekker werd op half 7 gezet om misschien nog wat mooie fotootjes te schieten. Toen ik wakker werd klopte er toch echt iets niet. Ik ben niet wakker gemaakt door een aanbeet. Waar ik toch wel vanuit ging. Na buiten 10 minuutjes hebben rondgekeken in het mooie ochtend zonnetje, krijg ik dan toch 3 piepjes. Nee toch… Toch geen brasem he. Na even gewacht te hebben pak ik dan toch de hengel op. De vis voelt aan als een brasem en word rustig binnen gedraaid. Als de vis dan bijna bij de kant arriveert scheert hij er van door. Oohh yes dit is geen brasem! Na een lang gevecht van ongeveer 10 minuten mag ik een graskarper van 12 kilo mijn net intrekken.
Jorren-Grooteman-CC2
Mijn hengel leg ik rustig neer en trek even het schepnet omhoog om naar de vis te kijken. Plotseling hoor ik mijn andere hengel keihard afgaan. Nog een vis ??? Ik pak mijn hengel op en jahoor dit is karper. Als ik aan het drillen ben realiseer ik mezelf dat ik geen schepnet heb. Want daar zat de andere vis nog in. Shit. Me maatje die mee was maar die niet vist moest dan toch de vis onthaken en eventjes in de sling  doen. Hij had dit nog nooit gedaan en dus gaf ik tijdens het drillen aanwijzingen. En uiteindelijk liep dit best wel soepeltjes en had ik net optijd het schepnet voor de volgende vis. Een mooi klein onbeschadigd schubje kon ik dit keer over mijn netkoort trekken.
Wat was ik blij! Hoe kon dit nou weer dit had ik echt niet verwacht. Met de eerste vis was ik al super blij maar een tweede had ik echt niet verwacht. Eerst werd de graskarper eventjes op de foto gezet en daarna het mooie kleine schubje. De hengels werden na het fotograferen ook gelijk weer op hun positie terug gelegd. Want ja wie weet vang ik nog wel meer, en moeten de aanbeten hier meer van overdag komen in plaats van s ’nachts?
Jorren-Grooteman-CC
Helaas heb ik niks meer bij gevangen, maar ben ik toch met een goed gevoel naar huis gegaan. Hier kom ik zeker nog eens terug!

Jorren Grooteman

Comments
Loading...