Gold Digger – Part 1

Gold digger – Part 1

We zijn nu half mei, de eerste warmte is daar! Vorige week was het nog maar 6°c overdag en nu is het 24°c! Ik moest die ochtend werken met de vroege shift dus een nachtje vissen zat er voor mij niet in. Het betreffende water dat ik in gedachten had is er eentje met een speciale aanpak.
De vis trekt enorm snel op dit water. Maar hij heeft meestal ook dezelfde trekroute. Ook  is er veel wiergroei  en  door het warme weer zou dit alleen nog maar toenemen! Maar ik hou wel  van een uitdaging!
Sander-Verhoeven-Golddigger-5
De dag voor dat ik ging vissen reed ik een eindje, gewapend met mijn camera, polaroid bril en een kleine hoeveelheid voer.  Ik wist immers niet of er wekelijks gevist word of niet!
Ik wandelde langs de begroeide kant en kon enkele plaatjes schieten van mooie vissen. Ik had rond het hele gebied zo’n 25 vissen geteld.
Ik heb het vermoede dat deze niet meer ver van paaien af zijn! Graskarpers, spiegels, schubs en 5 goudkarpers!  Ja ik had mijn targets al geselecteerd! De oranje vissen die toch naar mijn mening een mooi gewicht hebben wilde ik wel op mijn mat!!
Sander-Verhoeven-Golddigger-1
Na een beetje gevoerd te hebben trok ik terug huiswaarts. Onderweg naar de auto kwam ik een wandelaar tegen. Ik sprak hem aan om even een praatje te maken en wat vragen te stellen over de visserij hier. Hij wist me te vertellen dat er wel gevist word maar niet alledaags.
Over het visbestand kon hij mijn niets vertellen.  Hij was zelf geen visser. Het was volgens hem ook niet gebruikelijk dat de vissen zo boven aan de oppervlakte liggen. Het was dus een duidelijk teken dat de vissen bijna gingen paaien. Maar dat hield me niet tegen!
Sander-Verhoeven-Golddigger-
Onderweg naar huis bedacht ik hoe ik dit ging aanpakken. Ik ging me nestelen op de stek het dichtst bij de ondiepe zone’s van het water . Ik viste met zoveel mogelijk lijn uit het water . 1lijn viste ik met een boei om de vissen zo weinig mogelijk weet van mij te geven.
2 dagen later na mijn late dienst reed ik richting het water en stelde ik in het donker de lijnen op scherp met als aas de Candy Secret van Bumbells. Ik was inmiddels in bezit van een 2 meter vortex die opgeblazen in de auto past en deze niet misbaar is om het wier te trotseren!
Ik vis steeds zo basic mogelijk : een simpele onderlijn met de super strong haak en line aligner van pb. Ik verander  mijn tactiek naargelang de vangsten en bemerkingen. Ik beviste enkel de ondiepere zone’s van het water omdat ik de vissen daar gespot had!
De eerste nacht was zeer stil tot het licht werd en rond 7u er een volle fluiter volgde. Samen met een hele bos wier kwam de kleinere van de gespotte goudkarpers op de mat! Ik ging naar huis met een onbeschrijfelijk gevoel!
Sander-Verhoeven-Golddigger-2
‘S avonds na het werk keerde ik weer terug!  Het was woensdag en er waren geen andere vissers aanwezig. Ik kon rustig mijn gang gaan! Die nacht ving ik 3 zeelten op de hengel met de Cruncy krill als haakaas.
Sander-Verhoeven-Golddigger-3
Bij het licht worden kreeg ik  op deze hengel een zakker waarop ik reageerde en meteen de boot in stapte. Ik merkte meteen dat het een “log” gewicht was dus geen lange smalle vis! Met een spiegel van 13,4kg als resultaat!
Sander-Verhoeven-Golddigger-4
Verdere vangsten die dag bleven uit. Voor de middag was ik genoodzaakt op te ruimen.  Ik had een vermoeden dat het echt niet meer lang zou duren voor de vissen zouden paaien!  Dus ik besloot even mijn visserij te staken en één van de volgende weken terug te keren!

Word Vervolgd…..

Sander Verhoeven.

Comments
Loading...