Spring is Coming

Spring is Coming!

We zijn nu half maart, de dagen zitten overvol met zon. ‘s Nachts zijn de temperaturen rond het vriespunt! Je merkt sterk dat de lente op komst is! Vogels zijn actiever, planten beginnen te groeien en het is echt heerlijk in het zonnetje!Na het werk vertrok ik naar een openbaar water van ongeveer 17ha, enkele uren later kwam ik aan en plots tot de conclusie dat er 100 meter verder al een karpervisser zat. Na een babbeltje en de nodige vragen besloten ik de zodiac op te pompen en mijn materiaal over te varen naar mijn gekozen stek. Het water was immers groot genoeg.
Sander-Verhoeven-CC2
Ik haalde het gerief uit de zodiac en het avontuur kon beginnen! Omdat de zon al aan het ondergaan was en het kouder begon te worden zette ik eerst mijn tent op en verzorgde daarna pas mijn lijnen. Ik ging op het water met de boot en een prikstok opzoek naar harde platen, deze zijn er zeer weinig op dit water!
Sander-Verhoeven-CC1
Het is een echte modderbodem die moeilijk te bevissen is. Uiteindelijk op een afstand van 100meter van de stek vond ik een kleine en harde hoger gelegen plateau op +/- 60cm water, redelijk ondiep in tegenstelling tot de rest van het water en voor de tijd van het jaar maar ik waagde toch deze kans.
Sander-Verhoeven-CC7
Bijgevoerd met 15mm Gigant Squid boilies van Bumbells was mijn rechtse hengel goed voorzien. Mijn linkse voorzag ik van een korte hinged stiff met een 15mm nutty nuttz pop up! Om deze dan met een licht loodje en een foampje netjes op de modder te presenteren.
Sander-Verhoeven-CC6
Net voor ik mijn lamp moest gebruiken was alles klaar en stond al het gerief op zijn plaats. Ondertussen was het al kouder geworden dus stak ik het petrol kacheltje aan om toch een bron van warmte te hebben!
Sander-Verhoeven-CC
Ik zet de ontvanger van mijn att’s aan en ging op mijn bed liggen. Ik had die dag een vroege dienst gewerkt dus kon wel enige rust gebruiken na een over volle drukke dag.. eindelijk rust!
Spijtig genoeg kon ik die nacht geen vis landen en dus goed slapen. De andere visser had ook een blank en besliste vervroegd op te ruimen! Na de middag besloot ik om de stok die in de modder lag verder weg te uit te varen en deze op de harde plaat te leggen! Ik had toch de luxe als enige het water te bevissen.
Sander-Verhoeven-CC3
Ik stapte weer de zodiac in en zocht weer naar harde bodem. Maar deze was niet gemakkelijk te vinden. Ik moest gaan tot op 240meter! Maar daar lag ik wel uitstekend! Ik besloot een zwaarder lood er aan te hangen om deze afstand te bevissen. Dit kon zeker geen kwaad en gaf me een beter gevoel! Ik voerde verspreid met de Candy Secret maar niet te veel. Verder bleef het zeer stil! Ik maakte een lekkere maaltijd klaar, luisterde wat muziek, las wat over het vissen op internet en net toen ik wilde gaan slapen, brulde de Att het uit! Een volle run op de verre hengel, ik storm uit de tent en ja!.. Hangen! En een klein mooi schubje kwam op de mat!
Sander-Verhoeven-CC4
Ik was al zeer blij met dat er met deze temperaturen een vis uit kwam! Daaruit kon ik besluiten dat ik de juiste keuze gemaakt had qua stek en aas.
Ik voorzag de hengel terug van vers aas en dropte hem op exact dezelfde harde plek! Ik kroop terug in mijn bedchair en na een tijdje viel ik terug in slaap. Tot ik 5u in de morgen weer een loeiharde run kreeg! Mijn haren kwamen recht bij het drillen van een mooie schub, een massief gezette boeren karper! Op het ondiepe plateau! Yes, dit is niet slecht!
Sander-Verhoeven-CC5
Na de nodige foto’s en filmpjes gaf ik de vis zijn vrijheid terug! Na de middag taste ik alles terug in de zodiac en ging ik huiswaarts. Met een voldaan gevoel kon ik deze sessie afsluiten met 2 vissen op een voor mij compleet nieuw openbaar water!

Sander Verhoeven

 

Comments
Loading...