Najaars Succes

“ps. Ondertussen ben ik alweer aan het vissen. Dit najaar de eerste beer gevangen op een water waar ik vorige zomer knetter veel heb geblanked.”

Bovenstaande citaat is waar ik mijn vorige artikel mee eindigde. Ondertussen hebben in een flink aantal sessies, drie vissen de mat mogen kussen. Drie vissen en allen beauties! Nee niet ‘gewoon’ beauties… maar écht beauties. En dan vooral die spiegels, man man man, niet normaal gewoon. Oke, genoeg over beauties, ik zal het eens even hebben over deze laatste sessies.

rick-kloekke-2“Eerste vis van het water, en wat voor eentje…!”

Het betreffende water is een zandwinput van zo’n 35 ha met gaten tot ruim 30 meter diep! Tevens bevat het niet een erg groot bestand, wat het extra moeilijk maakt! Zoveel litertjes water, en tsja, zie dan maar eens een plekje te vinden waar je de vissen kan verwachten. Afijn, een tijd geleden ben ik met de voerboot het water opgeweest om wat mooie stekken te zoeken. En die vond ik! Mooie taluds werden drie dagen van te voren aangevoerd met een kilo bollen.

In het weekend kon het dan eindelijk gebeuren. Er werd een nachtje gevist! Helaas eindigde deze in een blank en het volgende weekend daarop ook… Wel had ik tijd om wat gave platen te schieten van de heldere nachtelijke hemel…

rick-kloekke-6 “Heldere nachten…!”

Na de tweede blank ben ik maar gaan nadenken over wat er anders kan. Het was niet de bedoeling om het hele najaar te blanken zoals ik vorige zomer heb gedaan op dit water… Ik besloot om minder te gaan voeren, maar wel elke dag. Elke avond, vaste tijd, werd er een halve kilo Black Berry Spice verspreid gevoerd. Niet zoveel, maar voor meer voer heb ik ‘t geld niet… Ach, ik geloof erin dat met constant voeren helemaal niet een berg voer nodig is. Als de vis maar weet dat er elke dag voer ligt…

rick-kloekke-1“ATT rules…!”

Het derde weekend brak aan, dus tijd om een nachtje te vissen! Vlak voordat het donker werd stond de hele shit klaar en waren de rigjes zorgvuldig op hele mooie plekjes gedropped! ’s Avonds komt er nog een maat langs en praten we over van alles en nog wat, maar óók over de bizarre vissen die hier zwemmen! Echt vissen waarvan je zegt, “wow, beauty!” Oja, dat zij ik net ook al dat die hier zwemmen, maar goed, kan het niet vaak genoeg zeggen hoe mooi die beauties zijn. Midden in de nacht was het raak, mijn ATT schreeuwde het uit! Meters lijn werden van de spoel getrokken en na een mooi, maar rustig gevecht, glijd er een prachtige spiegel het net in. Een Beauty…!

Na deze vis volgden er weer twee blanks en de derde sessie was het toch weer raak! Ik was in de ochtend m’n maten berichtjes aan het doen “Weer een blank jongens…”, en nog geen minuut hierna tetterde m’n beetmelder het uit! En je raad het al wat er na een mooi gevecht het net in glijd…. Een Beauty…! Een kort, maar dik spiegeltje mag poseren voor wat film en fotomateriaal, waarna het weer rustig het water in glijd. De volgende sessie was het weer raak en kwam er een prachtige schub op de mat.

rick-kloekke-4 “Beauty…!”

rick-kloekke-5 “Wat een sterke vis was dit…!”

Ik hoop dat ik dit najaar nog een paar vissen mag vangen op dit water, maar eigenlijk kan m’n najaar al niet meer stuk! De plannen zijn weer wat gewijzigd, want de afgelopen tijd lukt het niet meer om hier een aanbeet te krijgen. Ik hoop jullie in een volgend artikel weer wat te laten weten over m’n sessies op dit prachtige water!

rick-kloekke-3“Enjoying the fast moving clouds…!”

 

Tight lines,

 

Rick Kloekke

Comments
Loading...