Peter Vlasveld – Een onvergetelijk najaar op Vinkeveen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een artikel heb geschreven voor Carpcrossing, maar als jullie onderstaand verhaal lezen word al snel duidelijk waarom.

De afgelopen maanden ben ik heel druk geweest, met alles eigenlijk. Periodes met ups-and-downs, periodes van keihard werken en periodes van nieuwe stappen maken en actie ondernemen. Met mijn privé leven zal ik jullie niet lastig vallen, maar op karpergebied heb ik niet bepaald stil gezeten!

Peter-Vlasveld-Grote-Karper-schubkarper

Op mijn werk ben ik al een jaar bezig met een project, en de afgelopen maand was de implementatie. Dat is het moment van de waarheid, waar alles op zijn plek komt, en je hoopt dat alles goed komt. Datzelfde geldt voor mijn visserij van afgelopen maanden. Nieuwe materialen gebruiken, testen van ander aas en vertrouwen krijgen.

vertrouwen

De mensen die mij een beetje volgen zullen wel opgemerkt hebben dat ik veel ben wezen vissen op de Vinkeveense plassen afgelopen najaar. En net zoals mijn project op mijn werk, kan ik terugkijken op een onvergetelijk najaar. Veel tijd heeft erin gezeten, waardoor ik geen tijd had voor andere zaken, maar het was het allemaal waard!

Peter-Vlasveld-Grote-Spiegelkarper

Waar ga je heen? Weer naar Vinkeveen?
Tijdens de drukke werkweken was er gelukkig het vooruitzicht naar het weekend. Veel weekenden heb ik doorgebracht op de Vinkeveense plassen. Samen met het team van Flexible Carpfishing was het elk weekend hard werken. Spullen uit de auto de boot in, varen naar de stek, spullen opbouwen en boot klaarmaken en vervolgens met uiterste precisie je haakaas plaatsen met de boot.

Flexible-Carpfishing-Boot

Door de plantengroei en obstakels is het niet verantwoord vanaf de kant / boot of eiland te drillen, elke vis moet je halen met je rubberboot / volgboot. Zelfs als je geen aanbeet heb gehad of een brasem, moet je je rig halen. Een uitdagende maar fantastische manier van vissen op groot helder water.

Wier-en-waterplanten

Als het weekend weer voorbij is, mag je alles weer opruimen en zeiknat en stinkend je spullen in de auto slingeren. Om vervolgens weer fris en fruitig op het werk te verschijnen.

Peter-Vlasveld-Bootvissen

Flexible Carpfishing
Enkele maanden geleden ben ik gevraagd door Flexible CarpFishing om hun team te komen versterken. Mijn antwoord was dan ook dat ik daar de tijd voor wil nemen. Ik had enkele aanbiedingen op zak en wou rustig om me gemak erover nadenken. In de tussentijd maakte ik wel gebruik van hun producten, diensten en aas, zodat ik vertrouwen kon opbouwen. Flexible Carpfishing staat voor het verhuur van boten en georganiseerde vistrips op de Loosdrechtse en Vinkeveense plassen. Ook hebben ze Flexible fishing products met een webshop en Flexible Carp Baits. Samen vormen ze een geheel en hebben ze een team aan mensen met verschillende disciplines en expertises. En enkele weken geleden heb ik dan ook ja gezegd. En ik mag dan nu met trots vertellen dat ik onderdeel ben van het team van Flexible Carpfishing.

Snowgirls-Flexible-Carpfishing

De afgelopen maanden heb ik gevist met de Snowgirls en de Red Flower boilies, een combinatie die fantastisch werkt op groot water zoals Vinkeveen.

Red-Flower-Flexible-Carpbaits

De welkomstbak van November
Als nieuw teamlid heb ik afgelopen weekend een sessie gedaan met de eigenaar Freek Stevens en teamlid Martin Boot. Zo konden we het een en ander bespreken en de koppen bij elkaar steken voor komend jaar. Maar uiteraard ook de nodige gezelligheid en lekker vissen. Tijdens deze sessie vangen we enkele mooie najaarsvissen, en mag ik wederom een nieuw PB aan mijn lijstje toevoegen…en wat voor één!

Er zwemmen veel grote karpers op Vinkeveen, waaronder heel veel dertigers en veertigers. Maar op een plas van 900 hectare kan je net zo hard een keiharde blank draaien uiteraard. Maar het was me gezind, het is voor mij nu al een “November to remember”!

Peter-Vlasveld-Grote-Karper-schubkarper-54-lbs

Een schubkarper van dit formaat had ik mijn stoutste dromen nog niet gevangen, laat staan op een openbaar Nederlands water van dit formaat! De naald van de unster stopte op 24,5kg, en de zichtbare beschadigde staart van de vis maakt de vis erg herkenbaar. Freek herkende de vis als een van de topvissen van Vinkeveen, die hij zelf al een keer had gevangen.

Ook al was het overdag 8 graden en werden we verrast met harde winstoten, regen en hagel.. voor mij was het een warm welkom en ik bevond me op een wolk in Vinkeveen.

Peter-Vlasveld-duim-omhoog-Vinkeveen

Ook al is het najaar nog niet afgelopen,  mijn najaar is in ieder geval al een onvergetelijk najaar!

 

Binnenkort zal ik wat meer vertellen over Flexible Carpfishing en wat het allemaal precies inhoudt. Momenteel zijn we namelijk veel bezig met het schieten van onderwater beelden, iets waar zij al jaren ervaring mee hebben. En waar ze hun producten op hebben afgestemd (zoals het Hit ’N run systeem van PB products met XXL leaders en zelfgeknoopte onderlijnen).

Onderwaterbeelden

De komende tijd zal iedereen wat minder vissen ivm de beurzen, maar mochten de temperaturen het toelaten, dan weet ik wel wat ik ga doen..zorgen dat de winter ook onvergetelijk wordt!

Tot op de beurs!

Peter-Vlasveld-Onderwater-Flexible-Carpfishing

PS, momenteel ben ik druk bezig met in elkaar zetten van de Carpcrossing Lake special video over de Vinkeveense plassen, nog heel even geduld! Zoals jullie kunnen begrijpen gaat daar veel tijd in zitten, maar dus ook in het vissen en werk 😉

Peter Vlasveld

Peter-Vlasveld-Vinkeveense-Plassen

Comments
Loading...