fbpx

Nieuw water is nieuw begin

“Jeroen Caron stuurde het volgende artikel in voor de  Carpcrossing hoodie. Hij vertelt over zijn nieuwe water, waar hij een van de gelukkige is die daar mocht vissen! Jeroen, bedankt voor je verhaal en veel plezier aan de waterkant met je Carpcrossing hoodie.”

Januari 2012…eindelijk kreeg ik het verwachtte telefoontje; “Jeroen je bent erbij.”

Het betreft een 27 hectare grote vijver waar maar 6 karpervissers per jaar toegelaten worden.“Gelieve op 4 januari op de parking van de vijver te zijn om de stekken te verdelen.” Oke, dat gaat het worden.

Die befaamde dag was ik er natuurlijk als de kippen bij, dit mocht ik zeker niet missen,want ben je niet aanwezig dan is je kans verkeken.

Nieuw-water-zonsondergang

Meteen bij de aankomst zie ik al met welke sterke collega’s ik ga vissen dit jaar op de put. Even een gezellig praatje en wat socializen en daarna de stekken verdelen. Twee stekken staken mij meteen de ogen uit, deze sprongen er voor mij uit; de stek aan de waterinlaat en de stek in de staart van de put, helaas was ik niet de enige die deze stekken direct in het vizier had….zucht.

Omdat ik nogal een gemakkelijke jongen ben laat ik die stekken voor wat ze zijn en kies een stek op het ruime stuk,en al met al was ik toch tevreden….

Koning winter moest nog zijn intrede doen, dus besloten we om de dag erna al een keer te gaan voelen hoe het zat met de bodemverloop van het water en kijken of er misschien al een prijsje tussen zat. Aangekomen op de stek haal ik meteen mijn peilhengel uit (voerboten verboden)…

Na een x aantal worpen begon er al een zeer duidelijk beeld te komen, fuck dat is hier plat en modderig, geen enkel diepteverschil en geen enkele verandering van de ondergrond te bespeuren…. man man man dat gaat hier niet gemakkelijk worden zei ik tegen mezelf.

Toch ging ik er keihard tegenaan, en de eerste run op het nieuwe water kwam er dan ook heel vlug. Dolgelukkig neem ik de hengel en maak contact, wat is dit nou? Het was een winde, en bij die ene winde bleef het niet dat seizoen, de put zat namelijk bijna propvol met windes die het extra moeilijker maakten.

Met de intrede van het voorjaar begonnen de karpers zich hier en daar te tonen en merkte ik direct op dat ze niet in mijn sector waren maar……..ja hoor…….in de staart en de buis stek. Op de eerst genoemde stek was er al een poot karper gevangen, maar toen ik het nieuws hoorde dat de 2 grote vissen al gevangen waren door mijn buurman zo’n 100 meter links van me begon een belletje te rinkelen. Aan de slag dan maar. Ik begon mondjes maat te voeren over de hele strook stekken. Ik was namelijk de enige die met een ander soort aas viste, en besloot om 2 nachtjes te doen in het weekend. Toen die eerste nacht viel kreeg ik een aanbeet en ja hoor, eindelijk was het karper na de vele windes die mijn stek rijk was. Het was een schubje van om en nabij 6 kilo. Dolgelukkig met mijn eerste karper wierp ik de prijsstok mooi en zacht in, legde de waker er weer aan en keerde terug naar mijn tent. Net toen ik er in wou kruipen liep diezelfde hengel weer af, wauw dat was vlug. Ik drilde de vis netjes en ik aanschouwde een mooie spiegel van 12kg. Top. Die nacht bleef het verder stil, en de dag erna ook maar ik was tevreden. Alle sessies daarna zouden geen blanks meer worden.

nieuw-water-schub

En het liep steeds beter en beter, fijn de vissen hebben mijn boillies geapprecieerd. De hele zomer lang ving ik mijn vis, gemiddeld per nacht 5 vissen allemaal tussen de 8 en 13kg, leuk, maar waar bleven de grotere dacht ik bij mezelf. September was al begonnen en ik had nog geen enkele vis boven de 15 kilo.

Nieuw-water-spiegelkarper

We besloten om de stek harder te gaan aanvoeren. Om de 2 dagen voerden we zo’n 6 kilo bollen op de stek en 5 voersessies later ging ik van start. Bij aankomst zag ik een hoog gebouwde spiegel rollen. Ja dit is het, dit is wat we willen. Met volle moed stelde ik alle tuig op en legde de hengels te water. Na 15 minuten was het al prijs en direct een 15kilo plus. Net toen ik bezig was met de vis liep de rechterhengel ook af. Ik maak contact en na de dril mag ik die hooggebouwde spiegel aanschouwen op een gewicht van 16 kilo. Het stopte niet meer, het bleef maar doorgaan, 2 dagen en 2 nachten lang was het een vreetfestijn denk ik, ik mocht 42 karpers verwelkomen, en had er 4 verspeeld, ik was kapot.

Nieuw-water-spiegelkarper-2

Jeroen Caron

Nieuw-water-schubkarper

Facebook Comments

Share this article